Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 148
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 178
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 148
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 178
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Bulion doprowadzić do wrzenia.
W drugim garnku roztopić łyżkę masła, wrzucić kiełki, podsmażyć około minuty. Zalać wrzącym bulionem. Dodać łyżkę przyprawy Sambal Oelek. Całość gotować 3-4 minuty.
W miseczce rozmącić jajka. Mąkę rozpuscić w 3/4 szklanki zimnej wody.
Do gotującego się bulionu powoli wlać mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszająć. Następnie najlepiej przez sito wlać do garnka rozbełtane jajka. Całość chwilę gotować. Doprawić sosem sojowym.
Gotową zupę przelać do miseczek i posypać świeżo siekanym szczypiorkiem.