Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny gulasz wieprzowy"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 205
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 371
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 959
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 205
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 371
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 959
Składniki
Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką pod strumieniem zimnej wody. Ugotuj je w posolonej wodzie. Odcedź, poprzekrawaj na połówki i trzymaj w cieple. Cebule obierz, grubo posiekaj. Kapustę oczyść, wytnij głąb, poszatkuj. Pieczeń wieprzową pokrój w większą kostkę. Paprykę umyj, wytrzyj. Rozetnij na pół, oczyść z pestek i pokrój miąższ w kostkę.
W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj paprykę i mięso, smaż 5 min. Dołóż kapustę, wlej gorący bulion. Przypraw solą, pieprzem i papryką, wymieszaj z koncentratem. Garnek przykryj pokrywką i duś bigosik 15 min. Pomidory sparz, obierz, oczyść z pestek. Pokrój w kostkę i dodaj do kapusty 5 min przed końcem duszenia.
Nat kę opłucz, osusz. Jedną gałązkę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj. Kapustę zagęść mąką rozmieszaną w 1/3 szkl. zimnej wody. Wymieszaj z ziemniakami i natką. Udekoruj.
Wersja dla jaroszy
Pieczeń zastąp tofu pokrojonym w kostkę, przyprawionym i podsmażonym na oliwie z oliwek.Źródło: Tina