Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne danie z odrobiną pikanterii
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 238
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 238
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3884
Składniki
Cebule dymkę posiekać, szczypior pokroić dość grubo, ser zetrzeć, papryczkę pokroić drobniutko. Pomidory pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić polowe cebuli, wsypać ryz i smażyć przez chwile, zalać 0,5 l wody, posolić i ugotować. Przestudzić i dodać bułkę tarta, jajka, oregano, 1/2 utartego sera, papryczkę, doprawić sola i dokładnie wyrobić.
Na pozostałym maśle zeszklić druga polowe cebuli i czosnek, dodać pokrojone pomidory i dusić ok. 5 min. Po tym czasie pomidory doprawić sola i pieprzem i dodać szczypior.
Z masy ryżowej formować okrągłe kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju. Gotowe pomidory przełożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć na nich kotleciki, posypać pozostawionym serem i zapiekać do zrumienienia sera w mocno nagrzanym piekarniku- najlepiej nastawionym na funkcje grill.