Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki z marchewką i kiszoną kapustą"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Kapustę odciśnij z soku, posiekaj i ugotuj do miękkości w wodzie z liściem laurowym. Wystudź, odciśnij i ponownie posiekaj.
Ziemniaki obierz, zetrzyj na papkę i odlej sok. Wbij jajka, dodaj posiekaną cebulę, sól, pieprz i wymieszaj. Dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj kapustę i znów zamieszaj. Smaż na gorącym oleju na złoty kolor.Źródło: Takie jest życie