Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze to jakas odmiana zwykłych placków ziemniaczanych
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Ziemniaki i cukinie obrac,zetrzec na tarce o drobnych oczkach,cebule i czosnek tez.Przełozyc do sitka aby woda odciekła.Następnie przełożyc do miski,połączyc z mąką,jajkiem i przyprawami.Dobrze wymieszac.Ciasto kłaśc małymi porcjami ok 1 łyżki na rozgrzanym oleju.Na jedną strone placka sypiemy troszke szczypiorku i dopiero obracamy.Smażymy na złoty kolor.