Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa z fasolą"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 553
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 553
Składniki
Fasolkę namocz, odstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnego dnia zlej wodę. Fasolkę przełóż do garnka, zalej świeżą wodą i gotuj pod przykryciem do miękkości. Pod koniec posól.
Włoszczyznę oczyść, drobno posiekaj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Do garnka wlej 1,5 l wody. Wrzuć warzywa z ziemniakami. Posól, gotuj 30 minut.
Boczek pokrój razem z obraną cebulą. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Zrumień boczek, dodaj cebulę. Smaż ok. 5 min. Dodaj do zupy razem z ugotowaną fasolą i koncentratem. Dopraw pieprzem, majerankiem i cząbrem.
czas ok. 90 min; porcja – 380 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety