Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny pomysł na obiad wegetariański lub postny stanowią jajka sadzone, które zastępują mięso podane z ziemniakami lub innymi lubianymi dodatkami.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Młode ziemniaki skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odlewamy ziemniaki z wody. Jajka wybijamy pojedynczo na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym, doprawiamy przyprawami i smażymy z jednej strony. Na ostatnią minutę smażenia przykrywamy pokrywką, aby białko się ścieło. Rozpuszczonym masłem z patelni, polewamy na talerzu ziemniaki. Posypujemy pokrojonym drobno świeżym koperkiem i dokładamy sadzone jajko wraz z młodą zasmażaną kapustą. Podajemy wszystko jeszcze gorące.