Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Bułkę namoczyc w mleku. Dodac do mięsa i wyrobic razem, na gładką masę, z przyprawami, jajem.
Ugotowac wywar warzywny. Z mięsa formowac małe kulki i wrzucac na gotujący się wywar. Gotowac ok. 15 minut. Podawac z ziemniaczkami i surówką smacznego.