Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpeciki zapiekane z mozzarellą i otrębami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 193
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 350
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 908
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 193
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3968
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 350
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 908
Składniki
Mięso wymieszaj z pokrojonym w półtalarki porem wraz z odrobiną suszonego czosnku, jajkiem, otrębami, łyżką wody i posiekanej bazylii, solą oraz pieprzem. Z masy uformuj pulpeciki.
Bakłażana, cukinię i paprykę potnij w kostkę.
Marchewkę zetrzyj na tarce, po czym przesmaż na oliwie i dopraw solą, pieprzem oraz papryką.
Ułóż w brytfance pulpety z wymieszanymi warzywami, pokryte pokrojoną mozzarellą. Piecz całość 20 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV