Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z wiórkami kokosowymi"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 202
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 367
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 944
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 202
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 367
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 944
Składniki
Jedną szklankę letniego mleka wymieszaj z drożdżami i cukrem. Kiedy zaczyn wyrośnie, dodaj mąkę, jajka, resztę mleka oraz szczyptę soli. Wyrabiaj ok. 15 min. Na koniec dodaj wiórki oraz pokrojone w kostkę, obrane jabłko. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Rozgrzej olej. Nakładaj łyżką małe porcje ciasta i smaż z obu stron racuszki. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj posypane cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Czas: 35 min. Cena porcji: 0,50 złŹródło: Relaks