Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z boczkiem i dynią"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4279
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 70
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4279
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 70
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Składniki
Dynie krótko opiecz, zetnij wierzchy. Wydrąż nasiona i część miąższu. Miąższ posiekaj. Mięso pokrój w kostkę, posól. Poszatkuj obraną cebulę. Boczek pokrój. Zesmaż i odłóż.
Na łyżce oleju usmaż kurczaka z cebulą. Dodaj miąższ dyni. Smaż 3 minuty. Ryż ugotuj w bulionie do miękkości. Przełóż na patelnię, wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i gałką. Danie podawaj w dyniach. Posyp boczkiem.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 5 zł.Źródło: Świat kobiety