Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada cielęca ze szparagami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3016
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3016
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Mięso natnij wzdłuż tak, by rozłożyć je jak książkę. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Przykryj folią i odstaw na kwadrans.
Marchewki obierz, cebulę i czosnek drobno posiekaj. Obrane, umyte szparagi pokrój na kawałki. Na maśle zeszklij cebulkę z czosnkiem, a po chwili dołóż szparagi i marchewki. Smaż 2-3 minuty. Wlej śmietanę, zestaw z ognia, przypraw solą, pieprzem i startą gałką musz katołową. Przestudź, wymieszaj z serkiem.
Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladę, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką.
W brytfannie rozgrzej olej i obsmaż mięso. Polej je stopionym masłem i piecz około 40 minut w 180°C. W trakcie polewaj winem i wodą.Źródło: Kurier TV