Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3858
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 507
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3858
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 507
Składniki
Cebule, czosnek obrać ,pokroić.Zeszklic na małej ilości oliwy,posolić i popieprzyc. Dodać mrożony szpinak,podlać woda i dołożyć kostkę rosółową. Dusić pod przykryciem.Kiedy warzywa będą miękkie odprowadza wodę (podnieść pokrywę i gotować na małym ogniu,ciągle mieszajac).
Mięso mielone połączyć z jajkiem i bułka tarta,popieprzyc nie dodawać soli.Wyrobić wszystko na jednolitą masę. Deskę drewnianą wyłożyć folia spożywcza .Równomiernie wyłożyć mięso mielone.
Na miesie mielonym rozkładany usmażona cebulkę ze szpinakiem.Ser feta kruszymy na wiezch. Roladę zwijamy , owijania boczkiem,układamy na natłuszczowej blaszce. Przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni,po czym ściągamy i pieczemy przez kolejne 10-15 minut aby boczek się z rumień.
Po upieczeniu wyciągnąć z blaszki, pozostawić do ostygniecia.Podawać z pieczonymi zimnakami i gotowanymi warzywami na cieplo. Smacznego