Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta i smaczna rolada drobiowa z grzybkami i serem. Jest to tradycyjne danie któremu nikt się nie oprze .
tłuczek, deska, nóż, patelnia, talerze, ręcznik papierowy,
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3576
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3576
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Składniki
Pieczarki oczyścić , pokroić i podsmażyć na oleju razem z pokrojoną cebulą, doprawić do smaku i wystudzić. Filety oczyścić, umyć i osuszyć, następnie każdy ponacinać i rozbić na większy płat. Płaty oprószyć solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Na każdym rozłożyć porcję farszu , nałożyć po plastrze sera mozzarelli, najpierw boku o ile się da zwinąć do środka a następnie ciasno zwijając w roladę. Do talerza wsypać mąkę pszenną, w drugim talerzu rozbełtać jajka a do trzeciego wsypać bułkę tartą. Rolady obtaczać najpierw w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu można odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego.
Danie gotowe do podania.