Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki naleśnikowe z szynką i serkiem"
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 206
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 417
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 206
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 417
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 3,50 zł.
Do miski wlewamy mleko, wodę mineralną, wybijamy jajka, roztrzepujemy, aby wszystkie dobrze się połączyły. Partiami dodajemy przesianą mąkę i mieszamy, aby powstało gładkie ciasto. Doprawiamy pieprzem i solą. Kwadratową lub prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dodatkowo smarujemy cienką warstwą oleju. Wylewamy ciasto i równomiernie rozprowadzamy po blasze. Pieczemy 15–20 minut w 200oC.
Rukolę krótko płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy. Pomidory odcedzamy z oleju, kroimy w kostkę i mieszamy z serkiem śmietankowym. Przyprawiamy pieprzem.
Upieczone i ostudzone ciasto naleśnikowe smarujemy równomiernie serkiem, następnie układamy plasterki szynki i posypujemy listkami rukoli. W miarę ścisło zwijamy ciasto od dłuższego boku.
Roladę kroimy w niezbyt grube plasterki, które przed podaniem możemy posypać pieprzem.
Wartość odżywcza porcji 320 kcal Białko 27 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia