Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Rozbić, oprószyć przyprawami.
Na każdy zraz wyłożyć cebulę, ogórek, paprykę. Zawinąć, spiąć wykałaczką. Obsmażyć na złoty kolor.
Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą, obłożyć cebulą w krążkach. Dodać ziele, pieprz, liść laurowy, dusić do miękkości.
Podawać z ziemniekami i surówką. Smacznego.