Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kolorowe, smaczne i zdrowe danie, które urozmaici nasz posiłek. Przepis podpatrzony przeze mnie w jednym z programów kulinarnych, odrobinę zmieniony, z dodatkiem własnej twórczości :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 420
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 420
Składniki
PRZYGOTOWANIE WARZYW: Marchewkę, pietruszkę, seler i por pokroić w cienkie słupki.
PRZYGOTOWANIE INDYKA: Piersi z indyka podzielić na sznycle i delikatnie rozbić je dłonią. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem oraz posmarować marynatą składającą się z oliwy z oliwek, czosnku i tymianku. Odstawić na 15 minut.
Po tym czasie do każdego sznycla włożyć słupki pokrojonych warzyw i zawinąć w rulonik, a następnie w szynkę dojrzewającą.
Tak przygotowane roladki zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam je z kaszą jaglaną z koperkiem i sałatką ze świeżego szpinaku. Życzę smacznego! :)