Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec wakacji to czas na pierwsze grzyby. Pierwszymi jakimi mamy okazję się rozkoszować to kurki. Ja proponuje zapiec je z rybą.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 181
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3948
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 333
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 864
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 181
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3948
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 333
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 864
Składniki
Kurki czyścimy, płuczemy, kroimi na mniejsze kawałki. Pora kroimy w półplasterki. Rybę płuczemy, solimy i pieprzymy. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy kurki i pora. Przyprawiamy i smażymy około 5 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Rybę układamy na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie kładziemy na nia podsmażone kurki z porem. Wszystko to wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 min. Podajemy z ryżem, kluseczkami, bądz ziemniakami.