Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba zapiekana z naleśnikami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 141
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 141
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Wymieszaj na ciasto, odstaw je na pół godziny. Usmaż naleśniki. Cebulę pokrój, usmaż. Dodaj starte na tarce o małych oczkach pieczarki, sól, pieprz i koncentrat pomidorowy. Farszem smaruj naleśniki, pokrój w plastry.
Rybę opłucz, osusz. Posyp solą i pieprzem. Usmaż szpinak z czosnkiem. Dodaj serek, śmietanę, przyprawy. W naczyniu żaroodpornym ułóż rybę, przykryj szpinakiem i plastrami naleśników, posyp pokrojonymi pomidorkami, zapiecz w 190°C przez 40 minut.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień