Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i smakowita sałatka z młodą botwinką:)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 137
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 137
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Składniki
Z buraczków odciąć liście. Buraczki cieniutko obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Kiedy już będą miękkie, wlać sok z cytryny i odstawić do ostygnięcia. Liście dokładnie umyć.
Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać, pokroić na ćwiartki.
Schłodzone buraczki pokroić, połączyć z pokrojonymi liśćmi i jajkami, doprawić solą i pieprzem, skropić olejem, podawać.