Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszny sos pieczarkowy, który jest wyjątkowy, bez użycia śmietany, jogurtu czy mleka, idealny do makaronu, serdecznie polecam :-)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 103
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 70
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 103
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 70
Składniki
1. 500 g pieczarek obieram, myjemy i siekamy. 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę. 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę z łyżką masła. Wrzucamy cebulę i chwilę smażymy. 4. Dodajemy pieczarki, solimy i smażymy, aż pieczarki puszczą wodę, a potem smażymy aż woda wyparuje. 5. Następnie przyprawy: pieprz, oregano i słodka mielona papryka. Mieszamy, smażymy. 6. Następnie dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy i krótką chwilę smażymy. 7. Na koniec wlewamy 2 szklanki bulionu, mieszamy i dusimy chwilę, aż sos ładnie zgęstnieje, to nie trwa długo. Mieszamy i gotowe. Najlepiej smakuje z makaronem. Serdecznie polecam i smacznego :-)