Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti z indykiem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Szalotki oraz ząbki czosnku obierz, posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć mięso. Mieszając, smaż 10 minut. Pod koniec oprósz solą oraz pieprzem. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij szalotki i czosnek. Dodaj pomidory i duś 10 minut. W tym czasie zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek włóż spaghetti.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Sos pomidorowy przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Włóż usmażone mięso. Duś jeszcze 5 minut. Rukolę opłucz, osusz, listki porwij na kawałki. Makaron odcedź, dobrze osącz na sitku. Spaghetti wymieszaj z indykiem w sosie pomidorowym oraz rukolą. Podawaj od razu po przygotowaniu.Źródło: Naj