Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sycąca zapiekanka z wołowiną"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 388
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 388
Składniki
Ziemniaki obierz i gotuj do miękkości w osolonej wodzie, a następnie odlej i przeciśnij przez praskę.
Wołowinę pokrój w kostkę i chwilkę podsmaż na mocno rozgrzanej patelni, po czym dodaj pocięte w plastry pieczarki i pokrojone pomidory z zalewą.
Dosyp rozmaryn i dolej wino. Duś kilka minut, a po chwili zalej bulionem i gotuj na małym ogniu 20 minut.
Zagotuj mleko z mąką, masłem i przyprawami. Dodaj starty ser z przyprawami i wymieszaj z ziemniakami.
Umieść je w brytfannie, a na wierzch nałóż mięso. Zapiecz danie w piekarniku.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 400. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax