Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z pieczarkami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 158
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3872
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 293
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 589
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 158
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3872
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 293
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 589
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Cukinię wyszoruj, pokrój w plasterki. Pieczarki opłucz, większe przekrój na połówki. Oczyść papryki, miąższ pokrój na kawałki. Pomidorki koktajlowe umyj, żółte po opłukaniu pokrój.
Przygotuj drewniane patyczki do szaszłyków, namocz je w zimnej wodzie. Na przemian nadziewaj mięso, cukinię, kawałki papryki, pomidorki koktajlowe, pieczarki. Ułóż na tacce.
Obok rozłóż żółte pomidory. Całość skrop olejem, oprósz solą i pieprzem. Grilluj 25 minut.
czas ok. 35 min; porcja – 180 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety