Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem mam do zaoferowania prosty przepis na pastę.......
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2964
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 60
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2964
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 60
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Składniki
A więc jak zwykle zaczynamy od dokładnego umycia warzyw. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę tak samo robimy z borowikami. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy na parę sekund posiekany czosnek, po czym dorzucamy cebulę i wszystko razem podsmażamy , po czym dodajemy borowiki. Odparowujemy wodę z borowików, dodajemy bulion dusimy nasz potrawę około 15 min na wolnym ogniu, do czasu odparowania bulionu. W międzyczasie gotujemy tagiatelle, aby było al dente. Do borowików dodajemy następnie śmietanę i gotujemy około 2min i dodajemy starty parmezan, już nie doprowadzając do wrzenia. Następnie ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy do dużego naczynia z pokrywką, dolewamy cały sos, przykrywamy i poruszając naczyniem, mieszamy, nie mieszamy łyżką aby nie porozrywać makaronu. Sos musi oblepić cały makaron. Następnie nakładamy na talerze i posypujemy natka pietruszki a na talerzu robimy garnee z pomidorków cherry i roszponki. Życzę smacznego biesiadowania