Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3859
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 513
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3859
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 513
Składniki
Masło posiekać z mąką dodać wodę wyrobić i wylepić foremkę (ok 18x30cm) następnie wsadzić do lodówki i chłodzić do zakończenia pracy nad resztą potrawy.
Cebulę posiekać i wraz z pokrojonymi pieczarkami i papryką poddusić na oliwie.Odstawić.
Mięso przesmażyć ,dodać przecier i 4 łyżki mąki następnie podlać bulionem(kostka rozpuszczona w 300ml wody)dodać przyprawy i dusić kilka minut.Do mięsa dodać cebulę z pieczarkami i papryką,wymieszać i przestudzić.
Wystudzony farsz wyłożyć na podkład na wierzch ułożyć pokrojone w plastry pomidory i posypać całość serem.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 40 min.do zrumienienia spodu.
Polecam podać z sałatą ,całość jest naprawdę sycącym daniem :)