Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, niewyszukane a jakie pyszne!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 108
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 108
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Składniki
Ziemniaki obrać, ołukać i pokroić we frytki. Ostre papryki umyć, w każdej zrobić niewielki otworek wielkości małego paznokcia i wsypać do niego po szczypcie soli. Jeśli ktos nie lubi lub nie może jeść ostrych produktów, może wykorzystać zwykłą słodką paprykę. Tę należy przekroić, usunąć nasiona i posolić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i każdy przekroić na cztery części i także posolić. Cukinię umyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej lub oliwę i usmażyć frytki. Wyjąć i podzielić na porcje. Na oliwę włożyć paprykę i smażyć krótko nie rumieniąc lub do bardzo lekkiego zrumienienia. Tak samo postępować z pomidorami, cukinią i pozostałymi warzywami. Uwaga! Każdy rodzaj warzyw powinien być smażony oddzielnie! Na koniec można jeszcze usmażyć po sadzonym jajku. Każdy rodzaj warzyw i ew, jajka podzielić na porcje i włożyć na talerze. Tunezyjczycy zagryzają tę potrawę (a także każdą inną) francuskimi bagietkami. Smacznego!