Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka kurczaka nadziewane szpinakiem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3998
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 952
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3998
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 952
Składniki
Udka myję, ostrożnie usuwam kości, nacieram przyprawą do kurczaka i odstawiam na ok. 30 min.
Szpinak rozmrażam, odciskam, odlewam nadmiar wody. Cebulę i czosnek drobno siekam, szklę na maśle. Potem dodaję szpinak, smażę kilka min, doprawiam solą i pieprzem. Studzę, mieszam z serkiem śmietankowym.
Udka nadziewam farszem, przekładam je do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego oliwą.
Piekę w temp. 180°C 30-45 min.
Farsz można przygotować także ze świeżego szpinaku, a do serka dodać trochę fety. Ewelina Pędzikowska z KutnaŹródło: Kobieta i życie