Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prawie ostatki większość już świętuje Andrzejki ponieważ we wtorek pracują, ja z tej okazji przygotowałam pyszny obiadek a mianowicie uda kurczaka w przyprawie do mięsa i oczywiście pieczone w woreczku przeznaczonym do pieczenia mięsa
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3612
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 130
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3612
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 130
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Uda kurczaka wymoczyć w zimnej wodzie a następnie osuszyć za pomocą durszlaka, osuszone uda przełożyć do miski nacinając wzdłuż po skórze aż do kości następnie wsypać przyprawę do mięsa i wlać olej, całość dokładnie wmasować w mięso aby przyprawa wszędzie się dostała odstawić na 10 minut
Po wyznaczonym czasie przełożyć uda do woreczka spożywczego przeznaczonego do pieczenia mięsa, z woreczka z mięsem pozbyć się powietrza i zamknąć go za pomocą zamknięcia od woreczków lub po prostu związać końcówki. Przygotowany woreczek z udami włożyć do blaszki lub naczynia żaroodpornego i wstawić do zimnego piekarnika, ustawiając go na 200 stopni i piec 1 godzinę i 20 minut co jakiś czas obracając worek z mięsem. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i rozciąć worek aby wyjąć mięso do obiadu
Upieczone mięso z woreczka w przyprawie jest bardzo soczyste i tak dobrze upieczone że mięso samo odchodzi od kości i rozpływa się w ustach jest bardzo delikatne. Tak przygotowane mięsko podałam z ziemniakami polanymi delikatnie tłuszczem z pieczonego mięsa oraz ogórek kiszony swojski, do popicia mleko prosto z lodówki