Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele swojskich dań będą zachwyceni - wiejskie koryto to idealna propozycja na rodzinny, jesienny obiad. Znajdziesz w nim proste i nieskomplikowane składniki, które połączone ze sobą zamieniają się w pyszne i bardzo sycące danie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 954
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 954
Składniki
Najpierw przygotuj ziemniaki i marchew. Obierz warzywa i podziel na średniej wielkości kawałki, tak jak do tradycyjnego gotowania na obiad. Umieść w osolonej wodzie i od momentu zagotowania zostaw na około 15 minut. Powinny być al dente. Odcedź i odstaw. Jeśli chcesz posiekać marchewkę, zrób to teraz.
Teraz przygotuj mięso. Umyj i pokrój je na średniej wielkości kawałki. Posól i popieprz z każdej strony. Oprósz mąką. Cebulę umyj, obierz i posiekaj drobno. Pieczarki także wyczyść i pokrój.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Mięso obsmaż z jednej i z drugiej strony na dość dużym ogniu, aby było widać, że jest zarumienione. W połowie smażenia dodaj cebulę i pieczarki. Mieszaj od czasu do czasu i podsmaż przez kilka minut. Odstaw zawartość do miski.
Boczek pokrój drobno i podsmaż przez kilka minut. Do naczynia żaroodpornego wrzuć wszystkie wcześniej przygotowane składniki. Dopraw tymiankiem, papryką słodką w proszku, lubczykiem suszonymi liśćmi laurowymi. Wymieszaj. W szklance wymieszaj śmietanę z jajkiem. Możesz dodać odrobinę wody, aby zakryć wszystkie składniki. Posól i popieprz. Zalej masą swój gulasz.
Wiejskie koryto piecz przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przez pierwsze 30 minut piecz je pod przykryciem. Zanim wyjmiesz zapiekankę z piekarnika, upewnij się, że ziemniaki są miękkie. W razie potrzeby wydłuż czas pieczenia.