Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieprzowina nadziewana"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3871
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 293
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 582
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3871
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 293
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 582
Składniki
Kapustę posiekaj. Pokrój w małe kawałki paprykę, cebulę i pieczarki. Podsmaż wszystkie warzywa i pieczarki na maśle. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Udziec rozkrój nożem tak, aby powstał duży płat.Ubij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Rozłóż na nim plastry bekonu i nadzienie z kapusty. Zwiń roladę, przewiąż ją sznurkiem i obsmaż na oleju.
Przełóż mięso do brytfanny razem z wysmażonym sosem i podlej wodą. Piecz w 180°C do miękkości.
Gotową roladę wyjmij. Sos poprósz mąką, dodaj przecier pomidorowy i krótko podsmaż. Dodaj 100 ml wody i zagotuj. Gotowy sos dopraw sosem sojowym i odcedź.Źródło: TV14