Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki i aromatyczny gulasz wołowy, pieczony w dużej ilości warzyw na czerwonym winie:)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 185
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3955
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 338
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 881
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 185
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3955
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 338
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 881
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Olej rozgrzewamy. Mięso obsmażamy do zrumienienia. Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Do naczynia żaroodpornego przekładamy podsmażone mięso, dodajemy warzywa, pokrojony w plasterki czosnek, rozmaryn, kmin rzymski oraz pieprz i sól. Zalać winem i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec około 2,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Pod koniec możemy doprawić jeszcze do smaku pieprzem i solą. Podajemy z ugotowaną kaszą. Smacznego:)