Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowina rozpływa się w ustach.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Wołowinę kroimy w plastry i zalewamy octem, by całe mięso było w zalewie. Tak przygotowane mięso zostawiamy na noc w lodówce. Ocet sprawi że mięso będzie miękkie i lekko kwaskowate.
Na drugi dzień mięso wyjmujemy z octu, na patelni roztapiamy olej z margaryną i rumienimy na nim mięso z obu stron. Następnie posypujemy je solą lub Vegetą, oraz słodką papryką, podlewamy wodą i dusimy do miękkości, czyli ok. 45 – 60 minut. Gdy mięso jest już gotowe wyjmujemy je, a do sosu który został z mięsa na patelni dodajemy wodę z mąką z śmietana i musztardą tworząc sos, doprawiamy go jeszcze do smaku i gotowe. Mięso najlepiej smakuje z kluseczkami i buraczkami.