Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawne babeczki z dziurką"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3995
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 368
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 948
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 203
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3995
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 368
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 948
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą i margaryną. Całość posiekaj, wsyp proszek do pieczenia i wbij żółtka. Wyrób ciasto i zawiń je w folię aluminiową. Pozostaw do schłodzenia. Po 30 minutach ciasto rozwałkuj na około 4 mm i wyłóż nim foremki.
Ciasto dociśnij i nakłuj widelcem. Dwie foremki złóż ze sobą i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 °C przez 15 minut. Gdy wystygną, wytnij w jednej kółko i wypełnij środek dowolnym nadzieniem.Źródło: Na żywo