Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre placki. Mogą być doskonałym piątkowym daniem. Polecam.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3482
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3482
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
Ser wędzony rozkruszyć. Oscypek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jarmuż przebrać. Usunąć twarde i grube łodygi. Posiekać drobniutko. Jajka roztrzepać z mlekiem. Dodać mąkę i stopniowo ser, osypek i jarmuż. Wymieszać. Dodać jeszcze pieprz młotkowany z kolendrą, chili i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni i nakładać małe porcje ciasta. Smażyć placki po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać ciepłe z sosem czosnkowym. Sos czosnkowy - jogurt naturalny pomieszać ze śmietaną. Dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz cukier, sok z cytryny i sól do smaku. Pomieszać. Gotowe. Smacznego.