Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wieprzowa, regionalnie nazywana "zającem", wytwarzana jest z mięsa mielonego. Pieczona jest w naturalnej błonie wieprzowej, z dodatkiem kminku, ziół i przypraw. No i właśnie wymieniona już błona wieprzowa - jest to nieodłączny element tej pieczeni. Nie jest łatwo ją dostać. Można spróbować u jakiegoś zaprzyjaźnionego rzeźnika...trzeba trochę pokombinować . Czasami w środku pieczeni znajdziemy polędwiczkę wieprzową . Pieczeń ta wyśmienicie smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco. Pokrojona w plastry i polana sosem...mniam! Idealny obiad :) Jak w domu zrobić fantastyczną pieczeń z mięsa mielonego - sprawdzony przepis krok po kroku. Oto przepis wg. którego ja przygotowałam pieczeń wieprzową zwaną "zającem"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34656
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 239
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3886
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34656
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 239
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3886
Składniki
Mięso mielone, jajka, bułeczkę , sól, pieprz, wegetę i czosnek łączymy - bardzo dokładnie wyrabiamy!!!
Na blacie rozkładamy błonę wieprzową, na niej uformowanego ręcznie 'zajączka' (w kształcie kulki) z mięsa mielonego. Całość delikatnie zawijamy w błonę, obsypujemy papryką mieloną i kminkiem. Gotowego 'zajączka' wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy przez 2 godziny. Smacznego :)