Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zapiekanka na obiad dla wegetarian, polecam ten przepis.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3863
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 530
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3863
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 530
Składniki
Wykonanie: Brukselkę oczyścić, zblanszować przez 10 minut i odcedzić, ostudzić. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem, gałką muszkatołową do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, ułożyć pokrojone w plasterki ziemniaki, brukselkę, zalać wszystko śmietaną z jajkami i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut aż wierzch się zarumieni. SMACZNEGO.