Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I aromatyczna zapiekanka o wielu barwach smakowych która choć prosta zasmakuje każdemu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3859
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 514
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3859
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 514
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać,ugotować, odcedzić dodać mleko I kawałek masła ubić puree. Kapustę zagotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego I liścia laurówego. W rondelku stopić wędzona słoninę pokrojoną w kostkę. Usmażyć na tłuszczu cebulę pokrojoną w piórka, zmieszać z kapustą. Garnek lub formę wysmarować tłuszczem dać na dno warstwę ziemniaków potem warstwę wędzonego halibuta, warstwę kiszonej kapusty i warstwę ziemniaków. Na górę położyć kawałki masła I całość posypać parmezanem , jeśli ktoś chce mieć bardziej chrupiaca skórkę z wierzchu polać rozmąconym z odrobiną mleka jajkiem. Wstawić na 40 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zamiast halibuta można zastosować pokrajana w plastry kaszankę. SMACZNEGO!!!