Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie - i co najważniejsze - smaczne
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2955
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 120
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 58
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2955
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 120
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 58
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku (wg przepisu na opakowaniu). Twaróg rozetrzeć z jajkami i ziołami, przyprawić solą i pieprzem raczej na pikantnie. Mozarellę osączyć z zalewy, pokroić na cienkie plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę makaronu, następnie rozsmarować cienką warstwę twarogu z ziołami, nałożyć plastry mozarelli i posypać parmezanem. Układać kolejno warstwami wg powyższej kolejności, aż do wyczerpania składników - na końcu musi być parmezan!!! Włożyć do piekarnika nagrzanego do ok. 170 st. Zapiekać ok. 30 min. Podawać ze sałatą skropioną vinegretem balsamicznym.