Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zapiekanka to propozycja wykorzystania fasolki szparagowej do obiadu. Zamiast tradycyjnie podawanej fasolki z tartą bułka i masłem, można przyrządzić sycącą i smaczną zapiekankę, która wystarczy za cały obiad.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 324
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 851
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 324
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 851
Składniki
Ziemniaki obieramy, jeśli nowe to skrobiemy. Gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy
Fasolkę pozbawiamy końcówek, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy jest już ugotowana, ale jeszcze jędrna, odcedzamy
Boczek kroimy w cienkie plasterki lub w paseczki i podsmażamy na patelni do wytopienia tłuszczu
Formę smarujemy olejem. Na dnie układamy pokrojone w plastry ziemniaki, tak, aby jeden plaster zachodził na drugi
Na ziemniaki nakładamy boczek, a na boczku układamy fasolkę
Ser trzemy na tarełku o małych oczkach. Jajko roztrzepujemy ze śmietaną, solimy i dodajemy pieprz. Dodajemy do tego utarty ser i mieszamy. Powstałą masę wykładamy równomiernie na fasolce szparagowej. Całość posypujemy oregano
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni, aż wierzch z sera zrumieni się ( ok 25 - 30 minut )