Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie i mało pracy.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Ziemniaki obieramy i myjemy krojmy w plasterk i sypiemy przyprawą do ziemniakówi mięso doprawiamy solą i pieprzem.Pieczarki i cebulę krojmy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego wlewamy troche oliwy. Nakładamy warstwami składniki zaczynając od ziemniaków (każdą warstwę sypiemy odrobiną soli i pieprzu) i później kolejno pozostałe składniki. Wstawiamy do piekarnika na ok.25-30 minut( aż ziemniaki będą miekkie). Na koniec sypiemy startym serem żółtym i oregano zapiekankę zostawiamy w piekarniku do rozpuszczenia sera. SMACZNEGO!!!!