Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie nie jest drogie ale smaczne :)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę i czekamy az sie zezłoci. Nastepnie dodajemy czosnek i chwile dusimy razem.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i reszte przypraw. Dusimy wszystko około 2min.
Wlewamy rosół i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ziemniaki pokrojone w krążki około 5mm grubości. Gotujemy wszystko jeszcze około 10min.
Przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego. na wierzch kładziemy plastry pomidora.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 220 stopni na około20min. Zapiekanka dobrze smakuje z grilowaną rybą lub grilowanym mięsem.