Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijańce z ciasta francuskiego z pomidorami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń. Pozostaw w pokojowej temperaturze przez 20-25 minut, by rozmarzło. Potem cienko je rozwałkuj na placek 42x24 cm. Przykryj go plasterkami żółtego sera. Pomidory osącz z zalewy, drobno pokrój. Rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki od gałązek. Posiekaj je.
Placek posyp kawałeczkami suszonych pomidorów oraz rozmarynem. Całość lekko oprósz solą oraz pieprzem. Ciasno zwiń.
Rulon potnij na 12 grubszych plasterków. Ustaw je pionowo na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. Piecz przez 15 minut.
Ślimaczki smakują równie dobrze na ciepło i na zimno. Jako dodatek możesz serwować sos czosnkowy albo ostry sos pomidorowy.Źródło: Tina