Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka by były smaczne, aromatyczne i soczyste, musza poleżeć kilka godzin w marynacie. Następnie rumieni się je na rozgrzanym oleju i dopiero dusi w piekarniku pod przykryciem.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4573
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4573
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i umieścić w mocnym woreczku foliowym. Wlać marynatę. Woreczek zawiązać i porządnie nim kilka razy wstrząsnąć, by składniki marynaty dokładnie oblepiły mięso. Umieścić na noc w lodówce. Następnego dnia odlać marynatę (ale jej nie wylewać). Żeberka zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą. Dodać szklankę bulionu i jeszcze 4 całe ząbki czosnku. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 2 godzin.