Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników żeberek: żeberka z piekarnika w czosnkowo pikantnym smaku. Przygotowuje się prosto i szybko ale niestety trochę trzeba czekać żeby się upiekły:(
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki z jedną lub dwoma kostkami. Z wszystkich podanych składników przygotowujemy marynatę, w której zanurzamy każdy kawałek mięsa a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Między kawałki mięsa wkładamy plasterki czosnku. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godz.
Naczynie żaroodporne wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210-220 stopni C i pieczemy ok. 20 min. Następnie temperaturę zmniejszamy do 190 i pieczemy 30 min. Zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze ok. 10 min. Żeberka najlepiej smakują zaraz po upieczeniu ale na zimno również są pyszne.