Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żebra wołowe duszone w pomidorach, bogate w smaku i rozpływające się w ustach, a ich przygotowanie jest łatwiejsze niż mogłoby się wydawać.....
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 77
Składniki
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, obsmażyć żebra z obu stron, wyciągnąć, odstawić.
Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa smażyć na tym samym tłuszczu przez 5-6 minut, aż lekko zmiękną, a cebula się zeszkli.
Do garnka wlać wino, dodać krojone pomidory, zioła i przyprawy. Do sosu przełożyć odłożone wcześniej żebra i dusić na minimalnym ogniu do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości ( około 3 godziny).