Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Składniki
Ziemniaki dokładnie szorujemy, gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach, a następnie odcedzamy i odstawiamy do wystgnięcia.
Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na terce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Koperek myjemy, dokładnie osączamy i drobniutko siekamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy śmietanę, mieszamy, dodajemy starte ogórki i koperek i ponownie mieszamy.
Wystudzone ziemnaki obieramy, jeśli są duże, kroimy w plastry lub sporą kostkę, doprawiiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojoną cebulę. Całość polewamy sosem ogórkowo - koperkowym i mieszamy. Podajemy jako sałatkę lub dodatek do dań mięsnych.