Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki można piec na grillu lub w piekarniku, z surówką lub sosem czosnkowym mogą być samodzielnym daniem lub dodatkiem do mięska z grilla
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
1. ziemniaki ( dośc duże, jednakowej wielkości) obrać, ugotować w osolonej wodzie,wystudzić, 2. plastry boczku usmażyć na rumiano, na wytopionym tłuszczu udusić cebulę, doprawić solą i pieprzem, 3. ziemniaki przekroic na połowę, na jednej części położyć trochę cebuli, plaster rumianego boczku, przykryć drugą połowką ziemniaka, zawinąć w folię, piec ok 40 min, smacznego