Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle łatwe i szybkie do zrobienia, a także pyszne i eleganckie, takie są pierożki z ciasta francuskiego z kaszą gryczaną oraz wędzonym twarogiem. Oczywiście jak wszystkie pierożki, najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 923
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 923
Składniki
• Kaszę gryczaną gotujemy według zaleceń na opakowaniu • Ser twarogowy rozdrabniamy widelcem, dodajemy trzy łyżki mleka i mieszamy • Cebulkę kroimy na drobna kostkę i podsmażamy na oleju do uzyskania złocistego koloru • Do twarogu dodajemy usmażoną cebulkę oraz ugotowana kasze gryczaną i całość dokładnie mieszamy
• Z ciasta francuskiego odciskamy za pomocą szklanki okręgi, nakładamy farsz i lepimy pierogi • Uformowane pierożki smarujemy roztrzepanym jajkiem • Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy pierożki przez 15-20 minut