Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego z farszem z ogórka kiszonego, chleba, boczku i cebuli. Podane z ziemniakami i surówką stanowią pyszne danie obiadowe.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Bułkę tartą zalewamy letnią wodą, mieszamy i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy mięso mielone, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Ogórki kiszone, chleb, 1 cebulę oraz boczek kroimy w słupki lub plastry. Mięso mielone dzielimy na 5-6 części. Mięso układamy na dłoni, rozklepujemy na placek, układamy kawałki ogórka, chleba, cebuli i boczku. Zlepiamy w roladę dość mocno ściskając dłońmi, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju /lub smalcu/. Obok zrazów na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz niewykorzystany boczek. Gdy mięso się zrumieni, cebula stanie się szklista a z boczku wytopi się tłuszcz całość podlewamy wodą /ok. 0,5 szkl/. Dodajemy nie wykorzystane składniki farszu:chleb i ogórki kiszone pokrojone w kostkę. Dusimy ok. 10 min. Jeśli wolimy bardziej gęste sosy możemy dodać zasmażkę z mąki przesmażonej na maśle.